Elinstallation

För den säkraste elinstallationen är det viktigt att kontakta elektriker med kompetens för den eller de elinstallationer som ska utföras. Att ta in offerter från olika elfirmor och enskilda elektriker är oftast en bra början. 

Oavsett om du som privatperson eller ni som företag behöver hjälp med elinstallationer finns det alltid elfirmor i er närhet. Specificera gärna vilken typ av elinstallation som efterfrågas. Behövs det hjälp med installation i en industrilokal ska en industrielektriker kontaktas. 

Tveka aldrig att kontakta professionella elektriker när en installation ska utföras. Personer som ej är kunniga inom el ska inte handskas med detta. 

Elinstallationer ska utföras av proffs

Elinstallationer är ett högriskarbete som ska utföras av proffs, så är det bara. Sedan 2017 gäller en ny elsäkerhetslag som innehåller en rad bestämmelser om hur elinstallationer ska gå till.

Det är med andra ord inte ett alternativ att som lekman ge sig på detta själv, men som tur är har vi gjort det enkelt att hitta elektriker som finns tillgängliga när du behöver det och till bästa möjliga pris.

Jämförelse och ROT – vägen till att spara pengar på elinstallation

Du bör aldrig tumma på kvaliteten när det kommer till elinstallationer. Det bara måste bli säkert och korrekt utfört. Därför ser vi inte bara till att du får möjlighet att jämföra kostnader när du tar in offerter via vår tjänst, utan du får också mer information och tidigare kundomdöme om de elektriker som kontaktar dig. 

Att det går en rak linje mellan en väl utförd elinstallation och ett högt pris är dock inte heller sant. Vissa firmor har helt enkelt lägre priser än andra, samtidigt som elinstallationer ger rätt till ROT-avdrag på arbetskostnaden. Det betyder att du som kund endast betalar 70 procent av arbetskostnaden för elinstallationen.

Elfirmor och elektriker diskuterar gärna arbetet med elinstallationen innan arbetet påbörjas och ger en uppskattning hur lång tid arbetet tar att utföra. Så låt elinstallationen bli perfekt och säker – anlita yrkesvana elektriker via vårt kontaktformulär!

Våra senaste förfrågningar

 • Pär bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Jag behöver byta ut ca 5 m gammal kuloledning på mitt torp. Har blivit lite akut då vi kommer att få hyresgäster i slutet av nästa vecka.
 • Andy bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Buta propakåp
 • Sara bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Dra el badrum och installera tvättmaskin.
 • Johan bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Jag undrar om jag kan få en offert:


  Det gäller byte av dimmer i min bostad (utseende eljo/schneider Trend, i reglad gipsvägg, hus byggt 2000). Se bilder för lättare förståelse.

  Idag finns 2 kretsar som styrs av en tudelad strömbrytare. ”Halva” strömbrytaren har dosdimmer till...
 • Thomas bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Hej!

  Vi behöver hjälp med att flytta ett proppskåp och dra om delar av elen i vårt radhus, eventuellt sätta spottar i halltaket.
 • Arvid Ingemar bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Dra en ny ledning från centralen ca 3 meter samt
  mäta om det är sned belastat på inkommande
  faser.
 • Jurgita bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Anslutning till tvättmaskin
 • Thore bad om offert för El, tele & IT - Elektriker
  Installation av eluttag samt in koppling av fläkt

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.